Повернутися до звичайного режиму

Четвертий Львівський фестиваль гуманної педагогіки

8-10 червня 2018 року у Львові відбувся четвертий Львівський фестиваль гуманної педагогіки на тему:«Сім’я – лоно культури людства»під поетичною назвою «Родина, родина – це вся Україна з глибоким корінням, з високим гіллям».

Всі три дні фестивалю пройшли під знаком лейтмотиву заходу:«Тільки родина, як вічна зернина, на невмирущому полі життя». Геніальні слова В. Крищенка, взяті за назву та лейтмотив, влучно й лаконічно відобразили всю глибину поняття родини й акцентували увагу на гострій необхідності встати сьогодні всією спільнотою на захист святості сім’ї і шлюбу.

Програма заходу складалася з пленарних виступів, 12 майстер-класів, виступів в рубриках «Сімейні історії» та «Віночок етнопедагогіки». Учасники мали змогу заглибитися в духовні витоки й суть родинного життя, ознайомитися з поглядами на родину та сімейне виховання з точки зору єврейських, польських, мусульманських традицій, переосмислити досвід виховання, обміркувати спільно з учасниками панельної дискусії«Без сім’ї і свого роду нема нації, народу».

Експертами панельної дискусії виступили представники чотирьох поколінь: громадський діяч, журналіст, волонтер Мирослав Грет, координаторка проектів Інституту лідерства та Управління УКУ Ірина Цяпа, президент Всеукраїнської культурно-освітньої асоціації Гуманної Педагогіки, член громадської ради Міністерства освіти і науки України, Лицар Гуманної Педагогіки - Станіслав Крук, член Національної Спілки письменників України, творець Авторської школи Марії Чумарної - Марія Чумарна.

Були присутні і зарубіжні гості: Хенк Бонс – експерт у галузі «Спеціальна освіта», радник у правозахисній організації «AmnestyInternational» (Нідерланди), який ознайомив з психологічними основами щасливої сім’ї, та Антун Лісєц – доктор медицини, спеціаліст загальної хірургії (м. Пожега, Хорватія).

До фестивалю була видана книжечка «Діти з Богом розмовляють…», написана дітьми віком від 8 до 18 років.

Фестиваль зібрав учасників з усієї України, у тому числі й з окупованого Криму. Більше 700 людей приїхали до Львова опанувати шляхи морального оздоровлення родини. Це свідчать про актуальність теми фестивалю й суспільну потребу духовного відродження. Більшість із них – педагоги, психологи,але тішить той факт, що все більше людей інших професій цікавляться гуманною педагогікою і сприймають серцем філософію духовного гуманізму.

Не залишились осторонь такої визначної події і педагоги нашої школи. Делегація вчителів із шести чоловік за власним бажанням та підтримки адмістрації школи прийняла участь у фестивалі.

Фестиваль і місто залишили незабутні враження в наших серцях.

/Files/images/lyalko/festival/viber image3.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image5.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image6.jpg

/Files/images/lyalko/festival/viber image7.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image1.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image4.jpg

/Files/images/lyalko/festival/viber image8.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image11.jpg /Files/images/lyalko/festival/viber image9.jpg

Лялько С.М.

Кiлькiсть переглядiв: 0