НЦ «Мала Академія Наук України»

Факультет філософської освіти і науки НПУ імені М.П.Драгоманова запрошує до участі у IV Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів - 2017

Захід проводиться в межах Міжнародної олімпіади з філософії під егідою ЮНЕСКО.

Конкурсна робота – філософське есе – невеликий за обсягом (до 10 сторінок) і самостійний за змістом письмовий твір з чітко вираженою авторською думкою, розгорнутий у формі розповіді з метою обґрунтування і демонстрації власної точки зору на певне явище чи предмет з урахуванням опрацьованоїрекомендованої літератури.

Мови написання робіт – українська (8–9-й, 10–11-й класи), англійська (10–11-й класи).

Переможець англомовної групи буде представляти Україну на Міжнародній олімпіаді з філософії, що відбудеться у травні 2018 року в Чорногорії.

Для участі в олімпіаді необхідно заповнити анкету на сайті НЦ «МАНУ»і до 31 жовтня надіслати конкурсне есе, оформлене відповідно до правил, на адресу: philosophy4man@gmail.com.

Загальна тематика цьогорічної олімпіади – «Екологічна свідомість».

Тема заочного етапу:

Мови написання робіт – українська (8–9-й, 10–11-й класи)

"Наша економічна і планетарна системи перебувають у стані війни. Або якщо бути більш точним: наша економіка веде війну із багатьма формами життя на планеті, включаючи людське життя. Щоб уникнути занепаду клімату — потрібно скоротити використання людством ресурсів; що вимагає наша економічна модель задля уникнення банкрутства — це безмежне зростання. Тільки одне із цих правил може бути змінено. І це не закони природи."

(Наомі Кляйн. «Змінюється все. Капіталізм проти клімату»)

Мови написання робіт – англійська (10–11-й класи)

“Оur economic system and our planetary system are now at war. Or, more accurately, our economy is at war with many forms of life on earth, including human life. What the climate needs to avoid collapse is a contraction in humanity’s use of resources; what our economic model demands to avoid collapse is unfettered expansion. Only one of these sets of rules can be changed, and it’s not the laws of nature.”

( Naomi Klein. «This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate»)

Детальніше: http://man.gov.ua/ua/activities/philosophy-olympiad

Брати участь може кожен школяр 8-11 класів без обмежень! Ми віримо, що у наших школах багато учнів у яких незгасима допитливість до себе та світу! Успіхів!

Кiлькiсть переглядiв: 0